TripAdvisor
TripAdvisor
Book your best trip, every trip
TripAdvisor Traveler Rating
4.5 of 5 stars
Based on 95 traveler reviews
TripAdvisor Ranking #242 of 1103 places to eat in Krakow
Most Recent Traveler Reviews
  • Nov 6, 2015: “Nice food”
  • Oct 15, 2015: “Miniammm”
  • Sep 16, 2015: “not only sushi”
  • Sep 1, 2015: “Wonderful food”
  • Jul 30, 2015: “Authentic sushi”
© 2015 TripAdvisor LLC

Robiłam ostatnio rachunek sumienia zastanawiając się, które z odwiedzonych przeze mnie restauracji wymieniam jako pierwsze, kiedy ktoś zapyta mnie co polecam. Są to restauracje azjatyckie, w których miałam okazję jadać. Może dlatego, że potencjał tej kuchni jest niewyczerpany, a może po prostu dlatego, że ich poziom w Krakowie jest wysoki. Dziś do tej listy dołączyło EDO FUSION. Nie mylcie z EDO SUSHI, czyli pierwszym barem sushi w Krakowie. To nowa odsłona tradycyjnej, japońskiej kuchni, wzbogacona właśnie o fusion z Tajlandii, Wietnamu, czy wpływy śródziemnomorskie.

Czytaj dalej... »

Oh EDO!

Tak długo w Krakowie i nie słyszałam o nich złego słowa. Jak każdy „stary” lokal, cierpi czasem na opiniach, że „kiedyś było lepiej”, ale my tak nie uważamy. Z resztą nie tylko my – EDO FUSION wygrało plebiscyt Smaki Krakowa w kategorii Kuchnia Azjatycka oraz otrzymało żółtą kropę na drzwi od Gault&Millau. Nie ma czemu się dziwić. Edo to porządna restauracja, z solidnym zapleczem wiedzy i pomysłów. Serwują wiele dań, które są dla nas dość egzotyczne. Chyba w żadnym miejscu nie zahaczymy o tak wielką różnorodność smaków. Słyszeliście o Yosenabe? My już tak, od kiedy ostatnio wybraliśmy się z wizytą do EDO, żeby zebrać opinie do napisania tego artykułu. Znajdziemy tu również mnóstwo klasyków jak pierożki gyoza z parzonego ciasta, klasyczne tajskie curry czy pad thai. Ciekawe menu, smakołyki z ulubioną matchą i kultowy #ramenburger to wszystko za co kochamy EDO.

Kochani, parę tygodni temu byliśmy z Paszczakiem w EDO FUSION w Krakowie

Wcześniej przyklejaliśmy kamyczki do tekturki na Warsztatach Mozaikowania organizowanych przez Pracownię Lubosza Karwata, zdjęciochy z tego są TUTAJ:).

Wracając do rzeczy, restauracja jest przepięknie urządzona, a potrawy kuchni tajskiej tam serwowane – przepyszne. Ja pierwszy raz miałam okazję spróbować tajskich specjałów i baaaaaaaaaardzo te smaki przypadły mi do gustu:) Słodko-kwaśno-ostre, ale zupełnie w innym „tonie” niż kuchnia chińska, czy japońska. Ja w swojej ignorancji w kwestii kuchni Tajów myślałam, że to podobne smaki do Japonii i Chin są, myliłam się, ale jak już napisałam, bardzo mi tajskie gusta kulinarne „podeszły”.

Czytaj dalej... »